Rafila: Finanţarea spitalelor, decontarea medicamentelor compensate şi gratuite şi decontarea programelor de sănătate

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Sănătăţii a comentat, luni, situaţia cu care se confruntă unii dintre pacienţii cu boli cronice,

care au dificultăţi în a găsi medicamentele de care au nevoie, el explicând că asigurarea fondurilor pentru programele naţionale ţine de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar Ministerul Sănătăţii s-a implicat pentru suplimentarea fondurilor acestei instituţii.

”Nu cred că este momentul, în această perioadă, să facem PR sau personal branding, discutăm despre responsabilitatea pe care o avem în faţa pacienţilor şi trebuie să găsim soluţii în interesul lor, nu în interesul nimănui altuia”, a afirmat Rafila.

 

”Trebuie să fie foarte clară o departajare de atribuţii. Finanţarea spitalelor, decontarea medicamentelor compensate şi gratuite şi decontarea programelor de sănătate, inclusiv a celui de oncologie, sunt atributul Casei de Asigurări de Sănătate. Noi, Ministerul Sănătăţii,
în urmă cu zece zile am trecut prin Guvern un memorandum care suplimentează fondurile Casei de Asigurări de Sănătate cu 2,5 miliarde de lei, o sumă importantă.
Eu nu vreau să intrăm în alte discuţii, fiecare cu bucătăria lui, Casa e cu bucătăria ei, Ministerul e cu bucătăria lui,
însă cred că trebuie o foarte mare grijă în ceea ce priveşte alocarea, adică să nu alocăm disproporţionat într-o parte şi să nu ajungă în alta.
Sigur, criza economică ne afectează pe toţi, găsim soluţii împreună dacă sunt abordate cu bună credinţă şi nu demagogic.
Nu cred că este momentul, în această perioadă, să facem PR sau personal branding, discutăm despre responsabilitatea pe care o avem în faţa pacienţilor şi trebuie să găsim soluţii în interesul lor, nu în interesul nimănui altuia decât în interesul lor”, a declarat, luni seară, la Medika Tv, Alexandru Rafila.
Medicul a afirmat, referindu-se la pacienţii cu afecţiuni cronice, că este ”foarte conştient” de dificultăţile cu care aceştia de confruntă.
El a anunţat că există un proiect de ordonanţă care să asigure finanţarea spitalelor până la finalul anului.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: