Rafila: Până la sfârșitul anului vor mai exista alocări suplimentare pentru spitale

RAFILA DECLARATII
Sursa foto: captură video

Până la sfârșitul anului vor mai exista alocări suplimentare de bani pentru spitale, crede ministrul Alexandru Rafila, răspunzând managerilor care se plâng de lipsa fondurilor. Ministrul menționează și medicii de familie care au anunțat că și-ar putea închide cabinetele.

În contextul în care managerii de spitale se plâng că nu sunt bani suficienți, Rafila a declarat, luni, în Mehedinți, că modul de finanțare al serviciilor de sănătate din România a rămas neschimbat de mulți ani.

„Acum, într-un an în care au existat creșteri de costuri operaționale, există astfel de dificultăți. Guvernul a alocat 3,5 miliarde de lei pentru luna decembrie și încă 200 de milioane la ultima ședință de guvern pentru finanțarea spitalelor și a programelor de sănătate. Opinia mea este că până la sfârșitul anului vor mai exista alocări suplimentare către Casa Națională care se poate să dea sume suplimentare spitalelor care au contract cu casele județe”, a spus ministrul.

Referitor la anunțul medicilor de familie din judeţele Galați, Mureș și Cluj, care au ameninţat că și-ar putea închide cabinetele din cauza întârzierilor la plata serviciilor și ar putea taxa consultațiile, Rafila a afirmat că nu i se pare o abordare corectă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: