Raluca Turcan: Alegerile prezidenţiale nu se puteau desfăşura altfel decât la termen

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă miercuri că ne îndreptăm spre un deznodământ previzibil al temei privind data alegerilor prezidenţiale iar agitaţia din jurul acestui subiect ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau poate de o temă mai apropiată de agenda oamenilor. Potrivit lui Turcan, alegerile prezidenţiale nu se puteau desfăşura altfel decât la termen, lucru care este convinsă că o să reiasă şi după şedinţa coaliţiei. Ea a menţionat că PNL va strânge rândurile şi buna tradiţie ca România să aibă un preşedinte de dreapta va fi menţinută şi pentru următorii 10 ani.

”Ne îndreptăm spre un deznodământ previzibil al temei privind data alegerilor prezidenţiale. Agitaţia din jurul acestui subiect ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau poate de o temă mai apropiată de agenda oamenilor. Adevărul este că alegerile prezidenţiale nu se puteau desfăşura altfel decât la termen, lucru care sunt convinsă că o să reiasă şi după şedinţa coaliţiei de joi”, a transmis Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

Ministrul Culturii precizează că ”i-ar fi plăcut să discute mai mult în această perioadă despre majorarea salariului minim de la 1 iulie”.

”Trebuie subliniat că aceasta a avut loc prin solicitarea Partidului Naţional Liberal ca 300 de lei din majorarea de 400 de lei să fie neimpozabili, pentru a nu afecta companiile româneşti. Reamintesc că majorarea salariului minim a fost una din preocupările mele ca ministru al Muncii: în octombrie 2021 am promovat, în guvernul din care făceam parte, majorarea acestui salariu cu 11% în valoare netă”, a subliniat Turcan.

”În ceea ce priveşte PNL, vom strânge rândurile şi sunt convinsă că buna tradiţie ca România să aibă un preşedinte de dreapta va fi menţinută şi pentru următorii 10 ani. Potrivit sondajelor de opinie, peste 50% din români vor un preşedinte de dreapta şi doar puţin peste 20% ar prefera un preşedinte de stânga. PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta din România, o demonstrează şi lunga sa istorie, aşa că avem datoria şi obligaţia să intrăm în campanie cu cel mai bun candidat şi cu cea mai bună campanie”, menţionează ministrul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: