Raluca Turcan: Ministerul Culturii face un pas crucial în finalizarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste

Sursă foto: Raluca Turcan

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, anunţă că Ministerul Culturii face un pas crucial în finalizarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste, o investiţie de 17 milioane de euro prin care se va păstra vie amintirea sacrificiilor făcute de eroii care au luptat pentru libertate şi demnitate.

”Un omagiu pentru cei care au luptat în Revoluţia din 1989 la Timişoara! Ministerul Culturii face un pas crucial în finalizarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste. Cu o investiţie de 17 milioane de euro, acest proiect simbolic va păstra vie amintirea sacrificiilor făcute de eroii care au luptat pentru libertate şi demnitate”, a transmis ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, ”muzeul va prinde viaţă în fosta Comenduire a Garnizoanei Militare din Timişoara, restaurată şi modernizată, devenind un reper pentru memoria naţională”.

”Este o investiţie de o importanţă majoră pentru Ministerul Culturii şi pentru România pentru că este un angajament faţă de memoria istorică şi faţă de valorile democratice ale naţiunii noastre. Odată cu acest muzeu, România îşi reafirmă poziţia pe scena europeană ca un stat care preţuieşte libertatea, democraţia şi drepturile fundamentale ale omului, elemente esenţiale care au fost câştigate cu sacrificii în timpul Revoluţiei din 1989.”, a spus Raluca Turcan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: