Rareș Bogdan: Obiectivele eurodeputaților PNL și PSD – o poziție de vicepreședinte PE, președințiile unor comisii-cheie

Rares Bogdan
Sursa foto: INQUAM Photos Casian_Mitu

Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a declarat, vineri, că europarlamentarii Alianţei PSD – PNL vor încerca să obţină o funcţie de vicepreşedinte a Parlamentului European şi două funcţii de preşedinte în comisiile-cheie ale legislativului european în mandatul 2024-2029.

“Vom ataca o poziţie de vicepreşedinte al Parlamentului European, care va fi ocupată de un reprezentant al PNL sau de unul PSD, cu un vot comun al celor 17 – 20 – 21 de europarlamentari din delegaţia României care vor conlucra pentru România. Vom ataca comisii extrem de importante, două preşedinţii de comisii-cheie, atât din zona economică, cât şi din zona politică, de extindere. (…) În momentul când ai 17 – 21 de europarlamentari la Bruxelles, în momentul când ţi se mai alătură doi sau chiar trei din familii care participă în momentul ăsta diferit, dar fac parte din marile familii europene vă pot spune că România îşi va putea impune punctul de vedere atât pe rezoluţii-cheie, cât şi pe un program care să îi privească direct pe români”, a spus Rareş Bogdan, vineri la sediul BEC, cu prilejul depunerii listei comune cu candidaţii PSD – PNL la alegerile europarlamentare.

El a adăugat că europarlamentarii PSD şi PNL vor să obţină mai mulţi bani pentru agricultura din ţara noastră.

“O egalizare, un target pentru subvenţia în agricultură ar fi o mare realizare, pentru că agricultorii români, fermierii români merită. Şi încă ceva – să vină românii înapoi, măcar jumătate din cei plecaţi să se întoarcă acasă”, a menţionat liberalul, citat de Agerpres.

Potrivit lui Rareş Bogdan, lider al delegației române din grupul PPE din Parlamentul European, “Europa are nevoie de România, iar România are nevoie de Europa”.

Bogdan, cap de listă al PNL și al doilea pe lista comună, a vorbit alături de europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fruntașul listei PSD și al listei comune, după ce președinții celor două partide de guvernământ, liberalul Nicolae Ciucă și social-democratul Marcel Ciolacu, au punctat că această echipă merge într-o misiune comună la Bruxelles pentru România și pentru cetățenii români.

“Pentru Europa sunt vremuri extrem de dificile. Din nou, la fel ca în anii ’30, extremismul îşi arată colţii, iar noi, marile familii europene reprezentate aici în România de Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat, adică PPE şi S&D, trebuie să dăm viitoarea majoritate a Parlamentului European pentru stabilitate şi pentru dezvoltare. În plus, faţă de ceea ce se întâmplă în interior pentru 420 de milioane de cetăţeni europeni, avem un război crunt la graniţă, un război mult prea aproape de România. Atunci când s-a constituit această alianţă, stabilitatea a fost cuvântul de bază, acum stabilitatea şi dezvoltarea sunt cuvintele care, cu siguranţă, sperăm să le dea încredere românilor şi aceştia să ne acorde într-un număr cât mai mare votul”, a afirmat Rareş Bogdan

Citește mai mult AICI

Articol susținut de PNL

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: