Rareș Hopincă, despre azilele groazei: „Există multe centre clandestine în țară”

Noul prefect al Capitalei Rareș Hopincă spune, în direct la Puterea Știrilor, că centrul rezidențial din București, unde au fost descoperite o serie de nereguli, a fost controlat de autorități și s-au dispus o serie de măsuri și remedieri necesare. Nu a fost suspendată activitatea și nu a fost cazul de relocare a beneficiarilor din centru, anunță invitatul.

„Managerii trebuiau să facă o serie de modificări. Colegii au fost în control ieri (n.red. duminică). Nu e un centru închis permanent. Centrul este în termen”, anunță Hopincă.

Vor fi controale în continuare, mai spune prefectul. Echipele mixte merg în control, arată acesta, trăgând un semnal de alarmă în ceea ce privește existența multor „centre clandestine” care funcționează la nivel național, prin subterfugii pentru a evita legea.

A eșuat sau nu statul român? Hopincă crede că o parte dintre instituțiile publice au eșuat, neavând control asupra funcționării unor centre rezidențiale din țară. „Să nu ne ascundem după deget. Este nevoie de o reformă reală”. De vină ar fi pentru starea de fapt, în opinia noului prefect, incompetența, corupția, sau chiar ambele.

În ceea ce privește valul de demisii, Hopincă este de părere că este nevoie de măsuri clare, nu doar de demisii.

Există o formă a unei OUG care va reforma sistemul de asistență socială, anunță noul prefect. „Vreau să cred că instituțiile statului au învățat din această tragedie”, conchide Hopincă.

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: