Răscoala agricultorilor înmoaie ecologismul în Europa. Fermierii furioși dictează politica liderilor europeni

Foto: La Tarn libre-protest fermieri francezi regiunea Toulouse

Factorii de decizie politică din Europa au redus normele de protecție a naturii, au impus limite la importul de cereale ucrainene scutite de taxe vamale și au renunțat la o nouă legislație care ar fi redus utilizarea pesticidelor, pe măsură ce protestele agricultorilor au avut un ecou neașteptat în rândul electoratului, înainte de alegerile pentru Parlamentul European.

Din Polonia până în Portugalia, fermierii au obținut concesii extrem de importante, ca urmare a valurilor de proteste de stradă, remodelând politica ecologică a Uniunii Europene, cu numai câteva luni înainte de alegerile pentru Parlamentul European.

Activiștii de mediu și analiștii susțin că noua realitate ilustrează influența politică considerabilă a fermierilor, într-un moment în care principalele partide încearcă să împiedice extrema dreaptă și formațiunile naționaliste, aflate într-o campanie agresivă de obținere a cât mai multor voturi în zonele rurale.

Săptămâna trecută, fermierii au blocat din nou străzile din jurul sediului Uniunii Europene din Bruxelles, împrăștiind gunoi de grajd pentru a protesta asupra veniturilor scăzute, a importurilor ieftine de alimente și a birocrației împovărătoare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: