Răspunsul lui Nicolae Ciucă în legătură cu atacul asupra portului Izmail

Nicolae Ciucă/ captura video Facebook
Sursă foto: Facebook / captura video

Președintele Senatului Nicolae Ciucă a reacționat miercuri ca urmare a atacului cu drone al Federației Ruse asupra portului ucrainean Izmail, aflat la doar 15 kilometri de Tulcea, președintele PNL condamnând ferm aceste acțiuni „pline de cruzime” care destabilizează aprovizionarea cu hrană a mai multor ţări, punând în grav pericol securitatea alimentară mondială.

„Rusia a atacat din nou portul Izmail. Şi de această dată, intenţia Rusiei a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei şi să intimideze ţările vecine. Condamnăm aceste noi atacuri pline de cruzime care au vizat ţinte civile, atacuri care destabilizează aprovizionarea cu hrană a mai multor ţări, punând în grav pericol securitatea alimentară mondială. Cerealele ucrainene sunt aşteptate în multe colţuri ale lumii, precum Africa, Orientul Mijlociu sau Asia de Sud”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

Liderul PNL a mai spus că „România rămâne alături de partenerii săi euro-atlantici în susţinerea Ucrainei în faţa invaziei ruseşti nejustificate şi neprovocate şi căutăm permanent soluţii pentru deblocarea situaţiei privind exportul cerealelor”. 

„Rămânem ferm angajaţi şi solidari cu Ucraina şi restul lumii libere în această luptă cumplită, pentru apărarea drepturilor omului şi pentru un viitor sigur, unde respectul pentru vieţile omeneşti primează”, a mai precizat Ciucă. 

Rusia a atacat, miercuri dimineață, portul Izmail de pe Dunăre, la 15 kilometri de Tulcea. Un atac cu drone explozive ruseşti a lovit infrastructura portuară şi a provocat incendii în regiunea Odesa, în sudul Ucrainei. 

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a afirmat că atacul rușilor reprezintă „crimă de război” și „afectează capacitatea Ucrainei de a transfera produse alimentare către cei care au nevoie de ele în lume”. 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: