Recomandări de la Centrul Infotrafic pentru şoferi, pentru perioada caniculară

masini
Sursă foto: Alex Nicodim

Astăzi, pe autostrada A1, între kilometrii 119 și 116, va fi restricționată circulația pe sensul dinspre Pitești către Capitală, pe banda a doua, pentru efectuarea unor lucrări de frezare și asfaltare.

La această oră nu sunt semnalate incidente în trafic care să determine oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumurile naționale, nici probleme majore în ceea ce privește fluența traficului.

Însă, în condițiile temperaturilor deosebit de ridicate, a caniculei și disconfortului termic accentuat prognozate de Administrația Națională de Meteorologie pentru aceste zile, le recomandăm conducătorilor auto și adaptarea conduitei în trafic, astfel ca înainte de a porni la drum, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale.

Atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic.

Evitați, pe cât posibil, călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate. În cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate în spațiile de servicii sau în parcările amenajate pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan, a relatat de la Centrul Infotrafic, comisarul şef de poliţie, Ramona Tudor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: