Record istoric. Speriați de cutremure, 30% dintre românii din mediul urban au ales să plătească pentru protecție

Cutremur
Sursa foto: Pixabay

Peste 23% dintre locuințele din întreaga țară sunt asigurate, iar acest procent marchează un record istoric. Mai mult, arată datele Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor, PAID, circa o treime din locuințele din mediul urban sunt protejate în caz de cutremur, inundație sau alunecări de teren. Impulsul de creștere a fost dat de seria de cutremure din Gorj de anul trecut și a fost stimulat de modificările semnificative aduse legii asigurărilor obligatorii.

„Pentru noi, fiecare proprietar asigurat în fața dezastrelor naturale reprezintă o mică victorie. Închidem luna iulie cu un grad de acoperire de 23% la nivel național și cu vestea bună că 30% din locuințele din mediul urban sunt acum sub protecție financiară. La fel de important este și faptul că nu mai există județe cu grad de cuprindere sub 10%”, anunță PAID.

PAD, Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale, este o poliță de asigurare obligatorie care acoperă daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor. Polițele PAD costă 130 de lei pe an în cazul locuințelor tip A (suma maximă asigurată 100.000 lei) și 50 lei în cazul locuintelor tip B (suma asigurată fiind de 50.000 lei). O locuință de tip A este o construcție cu structura de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, caramidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: