George Tuță vrea 3 schimbări urgente la Sectorul 1: parcările, spațiile verzi și asfaltarea străzilor

Foto PS News

George Tuță – candidat PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, a explicat, în emisiunea “Puterea Știrilor” moderată de Marinela Angheluș, care sunt primele trei schimbări urgente pe care le-ar face în calitate de primar.

George Tuţă a devenit preşedintele filialei PNL Sector 1 pe 11 decembrie, în locul lui Sebastian Burduja, care deţinea această funcţie încă din 2019.

“Parcările, spațiile verzi și asfaltarea străzilor de pământ. Lucrurile acestea le-am început deja, pentru că în Consiliul Local ducem o luptă de convingere ca Primăria să investească în cumpărarea de spații (care astăzi sunt abandonate) și transformarea lor în parcuri, în locuri de joacă. Nu s-a întâmplat nimic.

Luptăm pentru școala din Greenfield. De 11 ori, primarul în speță, a venit cu propuneri de tăiere a bugetului de acolo. Noi am spus de la început că nu vom fi niciodată de acord cu tăierea banilor de la școli și de la spitale”.

„În Primăria Sectorului 1 trebuie să predomine respectul față de cetățean”

“Toți cei care vor înțelege că cetățenii sunt cei care trebuie să fie respectați și nu șefii ierahici, vor avea în continuare o carieră în primărie. Cine nu este capabil să respecte legea, să lucreze pentru cetățeni, nu are ce să caute într-o funcție publică, oriunde ar fi treaba asta.

Pe de altă parte, cred că e important pentru toată lumea ca echipa de profesioniști să lucreze pentru atragerea de fonduri europene. Ziceam mai devreme că această primărie are, în prezent, zero proiecte majore pentru Sectorul 1”.

„Oamenii au trăit (n.r. in sectorul 4) în niște condiții de gunoaie, de șobolani, de gândaci”

„Am fost astăzi, alături de primarul Băluță, la anunțarea proiectului de 2,5 miliarde de euro care va conecta o linie nouă de metrou: Gara de Nord de Gara Progresul.
Deci, practic, din sectorul în care s-a demonstrat că se poate vom intra în metrou și vom ieși la Gara de Nord, acolo unde 4 ani de zile s-a demonstrat că nu se poate. Oamenii au trăit în niște condiții de gunoaie, de șobolani, de gândaci”.

„Lucrurile pe care le faci când ești la Primărie sunt pentru toți locuitorii comunității, nu pentru un partid politic”

„Sunt prea puține cazuri în care primarul și partidul din care face parte are peste 50% . Peste tot s-a demonstrat că se poate. Atunci când faci lucruri pentru cetățeni, când faci administrație publică nu ai dreptul să te plângi. Trebuie să cauți soluții.

Eu sunt un om al soluțiilor, un om care și în Parlament, de 3 ani de zile am inițial legi pe care cred că în proporție de peste 90% au fost votate de toate grupurile parlamentare.

Nu trebuie să găsești o scuză, pentru că lucrurile pe care le faci când ești la Primărie sunt pentru toți locuitorii comunității, nu pentru un partid politic și nici n-ar trebui să fie altfel, pentru că ar fi ilegal”.

 

Cine este candidatul PNL-PSD la Sectorul 1

 

George Tuță, deputat PNL de Ilfov, chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, este candidatul PNL la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1.

Potrivit PNL Sector 1, Tuță este un deputat cu studii și specializări în științele economice, diplomație și comunicare. „A lucrat ca economist, precum și consilier în executivul român și european înainte de a deveni membru al Parlamentului. Absolvent al programului de Leadership în Serviciul Public la Aspen Institute, se concentrează pe dezvoltarea continuă și eficientizarea serviciului public. (…)George Tuță a inițiat în 2022 o comisie specială în Camera Deputaților pentru automatizare și viitorul muncii, concentrându-se pe impactul inteligenței artificiale. Ca deputat, a avut numeroase inițiative legislative, cu 30 de legi promulgate”.

Chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, Tuță a fost în trecut şef de cabinet al directorului SRI Eduard Hellvig. Acum este deputat la primul mandat și deține funcția de președinte al Comisiei speciale a Camerei Deputaților pentru automatizarea și viitorul muncii.

Potrivit declaraţiei de avere, George Tuţă deţine împreună cu soția sa o casă de 170 de metri pătraţi şi un apartament de 40 de metri pătraţi, ambele în Otopeni.

De asemenea, împreună mai dețin două terenuri intravilane, de 820 de metri pătraţi în total.

Deputatul, are un automobil marca BMW, din 2014, bijuterii și metale prețioase în valoare de 26.500 de lei, dobândite în perioada 2014-2022. De asemenea mai are un credit ipotecar de 25.000 de euro, dar și opt conturi și depozite bancare, fonduri de investiții și alte forme de economisire și investire în care se regăsesc economii de peste 400.000 de lei și circa 22.000 de euro.

George Cristian Tuţă a avut o indemnizație totală în anul fiscal 2022 de 153.312 lei, potrivit ultimei declarații de avere.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: