Reducerea risipei alimentare la nivelul Uniunii Europene. O treime din alimente se irosesc

alimente
Sursa: studentus.md

Pierderile și risipa de alimente sporesc riscul de insecuritate alimentară și afectează ţările din Uniunea Europeană. Să aflăm ce măsuri adoptă Uniunea Europeană pentru a stopa acest fenomen.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în întreaga lume se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente.

Risipa de alimente rămâne unul dintre obstacolele majore în trecerea la o economie circulară. Se estimează că în jur de 10% din alimentele disponibile în Uniunea Europeană ar fi aruncate, în timp ce peste 37 de milioane de oameni din UE nu își permit o masă de calitate decât o dată la două zile.

Care ar fi cauzele risipei alimentare? Câteva dintre acestea țin de fiecare gospodărie, planificarea greșită a cumpărăturilor și meselor, fructele și legumele considerate urâte, cumpărăturile impulsive din cauza promoțiilor din magazine sau shoppingul impulsiv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: