Remus Borza (PNL): Nicolae Ciucă va fi candidatul partidului la prezidențiale

Remus Borza

Invitat joi în emisiunea Puterea Știrilor, Remus Borza – președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali – și secretar executiv al comisiei PNL pentru alegerile de anul viitor, a anunțat că Nicolae Ciucă va fi candidatul partidului la prezidențiale.

„Nicolae Ciucă va fi și candidatul PNL la alegerile prezidențiale și va fi și viitorul președinte al României”, a declarat Remus Borza, în exclusivitate la Puterea Știrilor.

„Eu cred în destinul președintelui Ciucă și în șansa dânsului de a ajunge președintele României. Noi am câștigat atunci când am dat dovadă de coeziune, de unitate, de viziune și asta se întâmplă și astăzi la PNL. Sigur va trebui să scuturăm partidul, să ieșim din această stare de letargie. N-aș vrea să o numesc neapărat o depresie colectivă, dar undeva pe aproape de o demoralizare, de demobilizare”, a continuat Remus Borza.

Ciucă: Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida la prezidenţiale

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că va candida la alegerile prezidențiale din 2024 dacă partidul îi va cere.

„Sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, partid cu blazon şi eu când le-am cerut oamenilor să ne angajăm în alegeri, oamenii m-au întrebat „vă angajaţi cu noi?” Şi am spus da. La Sinaia. Ăsta a fost dialogul.

În momentul de faţă, este o decizie neformalizată. Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida.

Într-un congres, într-un Consiliu Naţional, sunt forurile partidului care vor decide chestiunea aceasta. Ştiţi care este chestiunea. Eu am declarat şi mi se pare absolut normal să le spunem oamenilor „fraţilor, credeţi că are rost acum, mai este un an până atunci, să intrăm într-o competiţie care nu ştim cum se va termina? Are rost să declanşăm această campanie acum?”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă şi-a pus la bătaie funcţia în interiorul partidului pentru rezultatul alegerilor europarlamentare, preşedintele PNL a răspuns: „Nu am pus funcţia nimănui la bătaie, pentru că aici este o chestiune sigur, trebuie să ne stabilim nişte obiective”.

„Partidul Naţional Liberal la Sinaia şi-a propus să câştige alegerile. (…) Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile europarlamentare – 27%, zece europarlamentari.

Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile prezidenţiale – 64% alegerile locale – 34,5%. Este adevărat s-a întâmplat pe un context, o scădere de zece procente, ceea ce nu se va mai întâmpla la alegerile următoare. Sunt convins că activul de partid care mă ascultă acum înţelege ceea ce vreau să spun”, a susținut Ciucă.

În 3 noiembrie, liberalii au decis, în ședința de la Sinaia, să meargă singuri la alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD așa cum inițial lua în calcul conducerea PNL. Cu un vot unanim, PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: