Remus Pricopie: Ca ministru al Educației, aveam informații că se vând droguri în diverse locuri

Remus Pricopie, PS News

Ca ministru al Educației, aveam informații că se vând droguri în diverse locuri, a declarat Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în direct la Puterea Știrilor. Potrivit acestuia, în ultimii ani, „subiectul droguri nu a existat în mod real tratat” de autoritățile din România.

„Drogurile. Știu subiectul, din păcate, foarte bine. Ca ministru al Educației, aveam informații că se vând droguri în diverse locuri. Ok, stai și te întrebi, chemi juridicul, chemi personalul de specialitate. Ce facem cu această informație? Ministerul Educației nu este Ministerul Poliției sau Luptei Antidrog. Dai informația la organismele de specialitate, după care, conform legii, tu n-ai cum să urmărești ancheta pentru că anchetele sunt confidențiale sau ar trebui să fie. Și apoi, după 9 ani, afli că în România sunt trei procurori specializați pe droguri. Deci, poate că din când în când, statul acesta ar trebui să lase tâmpeniile, îmi retrag cuvântul, să lase subiectele neimportante sau mai puțin importante, să se așeze toate instituțiile la masă și să spună: << Ok, tu, Ministerul Educației, ai informația asta, tu faci asta, tu faci asta>>. Așa cum există comitet de coordonare pe aderarea la euro, pe încălzirea globală, și foarte bine că avem aceste comitete de coordonare, poate că trebuie să avem la un moment dat și acest subiect foarte bine abordat.

Am urmărit declarațiile ministrului de Interne, dl. Predoiu, am văzut și interpretarea greșită legată de declarațiile domniei sale. Noi vorbim de consumul de droguri, dar consumul de droguri are un palier de la vârsta X la vârsta Y. Și ce voia să spună probabil dl. viceprim-ministru este că ar trebui să ne concentrăm pe cei care încă n-au apucat să înceapă. Deci să evităm sau să rupem din fașă această problemă, în timp ce cu ceilalți să vedem cum reușim să-i recuperăm. Subiectul droguri nu a existat în mod real tratat. Repet, eu l-am tratat cu seriozitate. Erau informații pe care le primisem în calitate de părinte, nu în calitate de ministru al Educației, de vânzare de droguri în jurul școlilor unde învățau copiii mei”, a declarat Remus Pricopie, rectorul SNPSA, la emisiunea Puterea Știrilor.

 

Președintele Iohannis a convocat CSAT pentru consumul de droguri

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care va avea loc joi, 12 octombrie 2023, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, potrivit Administrației Prezidențiale. Primul punct pe agenda CSAT va fi consumul de droguri în rândul tinerilor, caracterizat în comunicat drept ”risc major la adresa siguranței individuale și naționale”.

Agenda completă a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării:

• Consumul de droguri/alte substanțe stupefiante de către tineri/elevi – risc major la adresa siguranței individuale și naționale
• Evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România;
• Planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033.

În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL