Reprezentantul României la Eurovision 2023: Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”

Melodia care va reprezenta România la Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool a fost aleasă, sâmbătă, în cadrul finalei Selecției Naționale a Eurovision 2023. Publicul a votat și a decis ca Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)” să reprezinte țara noastră la Eurovision 2023, potrivit digi24.ro.

Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)” a câştigat Finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2023, organizată sâmbătă seară de TVR, şi va reprezenta România la Liverpool în luna mai.

În total la selecția națională din 11 februarie 2023 au fost exprimate telefonic și online peste 36.500 de voturi. Theodor Andrei, Andreea D Folclor Orchestra, Andrei Duţu, Aledaida, Amia au primit cele mai multe voturi în Finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2023.

Theodor Andrei are peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”.

De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022, potrivit TVR.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: