Restricţii de circulaţie, din cauza caniculei

tir camion
Sursă Foto: Facebook

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în condiţiile avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, respectiv Cod Portocaliu şi Cod Roşu (val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic accentuat), miercuri, în intervalul orar 10.00 – 20.00, va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din judeţele: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Caras-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Măsura este impusă pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţii de caniculă.

Astfel, va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizat mai mare de 7,5 tone cu următoarele excepţii:

– transporturilor de persoane;

– transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală sau vegetală;

– vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

– transporturi funerare;

– transporturi poştale;

– transporturi de echipamente de prim ajutor;

– transporturi pentru distribuire de carburanţi;

– transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

– transporturi pentru tractări vehicule avariate;

– transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

– transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

– transporturi de apă îmbuteliată;

– transporturi produse provenite din exploatări agricole;

– transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL