Reuniune internaţională dedicată combaterii violenţei domestice – luni, la Parlament

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

O reuniune internaţională având ca scop analiza fenomenului violenţei domestice în societatea actuală se va desfăşura luni, 20 mai, la Palatul Parlamentului, organizator fiind Asociaţia D.A.R. (Dăruire, Apreciere, Responsabilitate), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Potrivit gazdelor evenimentului intitulat „Violenţa Domestică – O vulnerabilitate a societăţii actuale”, printre invitaţii la reuniunea organizată în Sala Drepturilor Omului, se numără ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Familiei, Natalia Intotero, Victoria Stoiciu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, parlamentari, diplomaţi străini, reprezentanţi ai societăţii civile din România şi Republica Moldova.

În opinia Asociaţiei D.A.R., este în creştere încrederea în autorităţile statului pe sectorul privind stoparea violenţei domestice.

Astfel, în primele 3 luni ale acestui an, au fost emise 2.945 de ordine de protecţie provizorii, 1.178 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie de instanţele de judecată.

” În aceeaşi perioadă, poliţiştii au intervenit la 28.838 de cazuri de violenţă domestică, dintre care 14.479 în mediul urban şi 14.359 în mediul rural. La nivel naţional, în primele 3 luni ale anului, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 2,4%, faţă de primele 3 luni ale anului 2023, de la 13.307 la 13.628 de fapte. Un număr mai mare de infracţiuni din sfera celor de violenţă domestică arată amploarea fenomenului şi necesitatea de a interveni cu toate mijloacele legale pentru diminuarea lui. În acelaşi timp, indică faptul că victimele violenţei domestice au din ce în ce mai mare încredere să sesizeze autorităţile”, potrivit Asociaţiei D.A.R.

În cadrul reuniunii urmează să aibă loc şi semnarea unor protocoale de colaborare între Asociaţia D.A.R. şi asociaţii partenere din Republica Moldova.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: