Reuters: Coreea de Sud şi România se angajează să coopereze în domeniul apărării

obuziere K9
Sursă foto: X

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat marţi să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume, pe fondul unor informaţii că ar avea în curs de perfectare contracte uriaşe, relatează Reuters.

Preşedintele Yoon Suk Yeol l-a primit marţi pe omologul său român, Klaus Iohannis, şi s-a angajat să crească cooperarea în industria de apărare, inclusiv producţia comună de arme, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei de la Seul. La rândul său, ministrul sud-coreean al apărării, Shin Won-sik, l-a primit separat pe ministrul adjunct al apărării din Polonia, Pawel Bejda, în contextul în care se vorbeşte despre un contract iminent pentru ca Hanwha Aerospace să furnizeze sisteme de arme suplimentare şi despre negocieri privind finanţarea.

Coreea de Sud a apărut ca un jucător important în exporturile globale de echipamente militare, invazia Rusiei în Ucraina deschizând oportunitatea ca industriile sale să semneze contracte pe scară largă în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. Principalul producător sud-coreean din domeniul apărării, Hanwha Aerospace, lucrează la un contract în valoare de 1.000 de miliarde de woni (725,7 milioane de dolari) pentru furnizarea de obuziere K9 către România, în ceea ce ar fi primul contract de apărare cu această ţară, a relatat anul acesta publicaţia Korea Economic Daily.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL