Robert Cazanciuc (PSD) propune măsuri drastice împotriva consumului de droguri

Robert Cazanciuc
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunță, joi seară, că a depus un proiect de lege menit să ajute la combaterea eficientă a consumului de droguri. Documentul prevede pedepse înăsprite, dar și circumstanțe agravante pentru cei care folosesc minori.

„Am depus, astăzi, așa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină și să combată cu mai mare fermitate și eficiență traficul de droguri, care a luat o așa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe șoselele țării”, anunță, joi seară, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Potrivit acestuia, sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

Robert Cazanciuc anunță că dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului.

„În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată. Se vor majora pedepsele privind și finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, a mai transmis senatorul, conform news.ro.

Potrivit acestuia, documentul mai prevede că folosirea minorilor în derularea de operații cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de droguri.

„Va fi redusă la maximum durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate”, a mai transmis Cazanciuc

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: