Limba română este pe primul loc în topul limbilor străine vorbite în Londra, urmată de spaniolă, poloneză și bengaleză, potrivit portalului South West Londoner. Unul din cinci londonezi (20,81%) nu vorbește engleza ca limbă principală, conform datelor recensământului din 2021 realizat în Regatul unit.
Limba română este vorbită de cei peste 159.333 de români rezidenți în Londra, cu vârste de peste 3 ani, potrivit datelor publicate de portal. În cartierele londoneze Harrow, Barnet, Waltham Forest, Redbridge, Barking and Dagenham, Havering și Bexley, limba română este cea mai vorbită limbă străină. Articolul mai menționează că sunt 117.459 rezidenți spanioli în Londra, 112.067 polonezi și 101.976 bengalezi.
De ce imigranții aleg să vorbească limba maternă acasă
Există numeroase motive pentru a vorbi o limbă străină acasă, iar acestea diferă nu doar de la o familie la alta, ci și între membrii individuali ai aceleiași familii, notează portalul.
Tony Capstick, profesor asociat de limbă și migrație la Universitatea din Reading, a declarat: „Este vorba despre modul în care familiile iau decizii cu privire la limbile pe care să le folosească în anumite scopuri.”
„Acest lucru poate influența procesul decizional. Dacă ești migrant de primă generație, probabil ai opinii puternice fie pentru menținerea limbii materne, fie — și acestea sunt mai degrabă modele de integrare asimilaționistă — s-ar putea să-ți dorești ca familia ta să nu folosească limba maternă și să folosească limba dominantă.”
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News