Români arestați alături de persoanele implicate în 60 de crime. Toți făceau parte dintr-o grupare criminală europeană

Sursa foto: Shutterstock

Cooperarea internaţională declanşată de un val de crime între bande în Grecia a ajutat la dezmembrarea unei reţele criminale – din care făceau parte inclusiv români – acuzate de peste 60 de crime în Europa în ultimul deceniu, a declarat vineri poliţia elenă, relatează AFP.

Peste 39 de persoane, în principal din Serbia şi Muntenegru, dar şi din Albania şi România, au fost identificate sub suspiciunea de participare la o organizaţie criminală, potrivit unor documente judiciare, iar 17 dintre acestea sunt deja în închisoare în Serbia, Muntenegru şi Turcia.

„Clanul Kotor”, înfiinţat în 2010 în Muntenegru şi implicat în traficul de droguri în întreaga lume, s-a divizat în două grupări rivale, Kavac şi Skaljari, în 2014, după o dispută legată de o operaţiune eşuată de trafic de droguri în Spania.

„Războiul dintre cele două grupări a dus la cel puţin 60 de crime în întreaga Europă”, a declarat şeful poliţiei din Atena, Fotios Douitsi

Patru membri, din Serbia şi Muntenegru, au ajuns în Grecia în 2019 în căutarea unei ascunzători. Ei au fost ucişi un an mai târziu de membri ai grupării rivale, a precizat poliţia elenă.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL