România a fost menționată în dezbaterea dintre Kamala Harris și Donald Trump

Sursa foto: Facebook/ Trump Daily

Prima dezbatere televizată între candidații la președinția Statelor Unite, Kamala Harris și Donald Trump, a avut loc miercuri dimineață, în Philandephia. 

Timp de 90 de minute, cei doi și-au aruncat cuvinte grele pe tema migrației, avortului și a războiului din Ucraina. Nu au lipsit nici atacurile la persoană. În repetate rânduri, Harris l-a pus pe Trump în defensivă, cu o serie de lovituri și ironii care l-au făcut să reacționeze. În plus, prestația republicanului a fost marcată de o mulțime de informații false.

România a fost menționată în dezbaterea dintre cei doi candidați la președinția Statelor Unite ale Americii. Acest lucru s-a întâmplat atunci când cei doi vorbeau despre poziția pe care Washingtonul o are față de acest confict.

Donald Trump: „Vreau ca acest război să înceteze imediat. SUA plătesc miliarde, iar Biden și Harris nu au curaj să le spună europenilor să plătească partea lor de contribuție în NATO .250-270 miliarde de dolari. Țările europene au profitat de noi ani de zile în NATO. Biden nu a vorbit de doi ani cu Putin. Îi știu pe Putin și Zelenski și ei mă respectă. Dacă voi fi președinte, voi vorbi cu fiecare dintre ei și voi înceta războiul. Ne jucăm cu Al Treilea Război Mondial, să nu ne amăgim. E în interesul SUA ca acest război să înceteze imediat”.

Kamala Harris: „Îi reamintesc că este în competiție cu mine, nu cu Biden. Ucraina este independentă și luptă cu ajutorul militar SUA. Am fost pe flancul estic, în Polonia și România. Putin îl va mânca pe Trump la prânz”. 

Moderator: „Credeți că este în interesul SUA ca Ucraina să câștige acest război? Da sau nu?”

Donald Trump: „Cred că este în interesul SUA să termine acest război și să-l termine bine, să negocieze o înțelegere, pentru că trebuie să oprim distrugerea tuturor acestor vieți umane”. 

Kamala Harris: „Dacă Donald Trump ar fi fost președinte, Putin ar fi stat chiar acum la Kiev și înțelegeți ce ar însemna acest lucru, deoarece agenda lui Putin nu se referă doar la Ucraina. Înțelegeți de ce aliații europeni și aliații noștri din NATO sunt atât de recunoscători că nu mai sunteți președinte și că înțelegem importanța celei mai mari alianțe militare pe care lumea a cunoscut-o vreodată, care este NATO, și ce am făcut pentru a păstra capacitatea lui Zelenski și a ucrainenilor de a lupta pentru independența lor. Altfel, Puțin ar fi stat la Kiev cu ochii pe restul Europei, începând cu Polonia”. 

Moderator: „De ce credeți că este potrivit să vă pronunțați asupra identității rasiale a adversarului dumneavoastră?”

Donald Trump: „Nu cred și nu-mi pasă. Nu-mi pasă ce este ea. Nu-mi pasă. Dacă faci mare caz din ceva, nu-mi pasă deloc. Orice ar vrea ea să fie este în regulă pentru mine”.

Kamala Harris: „Cred că este, vreau să spun, sincer, cred că este o tragedie că avem pe cineva care vrea să fie președinte care a încercat în mod constant, pe parcursul carierei sale, să folosească rasa pentru a diviza poporul american”. 

Donald Trump: „În Springfield, (n.r. migranții) mănâncă câinii, oamenii care au venit, mănâncă pisicile, mănâncă animalele de companie ale oamenilor care locuiesc acolo. Asta se întâmplă în țara noastră și e o rușine”.

Kamala Harris: „Ceea ce spui e prea mult! Cred că acesta este unul dintre motivele pentru care în aceste alegeri am sprijinul a 200 de republicani”.

Kamala Harris: „Toată lumea ştie că Donald Trump este slab și greșește în ceea ce privește politica externă. Se știe foarte bine că admiră dictatorii, că vrea să fie un dictator din prima zi, după cum a spus-o chiar el. E cunoscut faptul că a spus despre Putin că poate face orice dorește și că poate intra în Ucraina. E bine cunoscut faptul că a schimbat scrisori de dragoste cu Kim Jong Un”. 

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: