România a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. Una este de aur

Sursa foto: Ministerul Educaţiei

Elevii români au câştigat patru medalii, între care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Egipt. România este astfel pe locul 8 în lume şi locul 2 în Europa la ediţia din acest an a olimpiadei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, România a obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie.

Astfel, Mihai-Valeriu Voicu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, a câştigat medalia de aur, Rareş-Andrei Neculau de la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”, Galaţi, şi Andrei Paul Iorgulescu de la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu„, Bucureşti, au obţinut medalii de argint, iar Rareş-Felix Tudose de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, a luat medalia de bronz.

Leaderii echipei au fost reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică: prof. Marius Nicoli de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” / “Syncro Soft”, Craiova, şi stud. Alexandru Luchianov, Massachusetts Institute of Technology, USA.

„Acest rezultat aduce România pe locul 8 în lume (locul 2 în Europa) la această ediţie, arătând continuitatea în performanţă a informaticii Româneşti la această disciplină la care există acerbă concurenţă la nivel global. Felicitări tuturor celor care şi-au adus contribuţia la acest rezultat”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: