România ajută Ucraina cu electricitate după cel mai agresiv atac al Rusiei asupra infrastructurii energetice

Sursă foto: Unsplash

România, Slovacia și Polonia acordă astăzi ajutoare de avarie de urgență sistemului energetic al Ucrainei, după cel mai agresiv atac cu rachete și drone al Rusiei asupra infrastructurii energetice a țării vecine executat de la începutul războiului încoace, care a provocat distrugeri mai multor hidrocentrale, termocentrale, stații de transformare și linii electrice de transport și distribuție.

Astfel de ajutoare constau în livrări fizice de energie electrică de urgență pentru echilibrarea sistemului, contra cost.

″Pentru menținerea siguranței operării sistemului energetic, primim asistență de urgență din partea României, Slovaciei și Poloniei″, a transmis operatorul de transport și sistem din Ucraina, Ukrenergo.

Ucrainenii au mai primit astfel de ajutoare de la sistemele energetice ale statelor vecine și în urma unor atacuri similare din trecut ale rușilor.

După cel mai recent atac, lansat în noaptea de joi spre vineri, în 7 regiuni din Ucraina au fost impuse întreruperi ale alimentării cu electricitate, pentru menținerea stabilității sistemului, în condițiile în care avariile provocate de rachete și drone au întrerupt funcționarea mai multor unități de producție, precum și pe cea a unor linii de transport și distribuție.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: