România – cea mai scăzută utilizare a tehnologiilor AI din țările UE. Foarte mulți cumpărători online au avut probleme

Sursă foto: engineersgarage.com
Sursă foto: engineersgarage.com

8% dintre firmele din UE au folosit anul trecut Inteligența Artificială. Dintre țările Uniunii, cea mai scăzută utilizare a tehnologiilor AI a fost în România (1,5%), arată Eurostat.

Cea mai ridicată a fost în Danemarca și Finlanda (ambele cu 15%), urmate de Luxemburg și Belgia (ambele cu 14%), conform Hotnews.

În 2023, în UE, 58% dintre utilizatorii de internet cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani au căutat online informații despre sănătate, 57% au efectuat activități bancare online și 36% au participat la rețelele sociale.

România este pe locul al patrulea la utilizarea Internetului pentru rețele sociale, pe ultimele locuri la folosirea netului pentru a comunica cu ceilalți (mesagerie instantanee) și pe antepenultimul loc la utilizarea netului pentru căutarea de informații privitoare la sănătate, mai arată autorii raportului.

În 2023, 91% dintre oamenii din UE au raportat că au folosit internetul în ultimele 3 luni. O privire mai atentă la ceea ce au făcut online arată că internetul a fost folosit în principal pentru a comunica cu ceilalți, de exemplu pentru trimiterea sau primirea de e-mailuri (86% dintre utilizatorii de internet) și mesageria instantanee (82%).

Următoarele activități online au fost, de asemenea, foarte populare:

75% l-au folosit pentru a efectua apeluri telefonice sau video

70% s-au bazat pe internet pentru a găsi informații despre bunuri și servicii

70% citesc site-uri de știri online sau ziare

70% au făcut servicii bancare online

65% au participat la rețelele de socializare

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL