România cere fonduri UE pentru protejarea frontierelor după căderea dronelor ruseşti

drona atac rusia
foto: Facebook
România va solicita fonduri europene pentru protejarea frontierelor dar şi pentru asistarea comunităţilor din apropierea graniţelor în urma incidentelor produse de dronele ruseşti căzute pe teritoriul ţării.
Europarlamentarul Victor Negrescu anunţă printr-un comunicat de presă că a solicitat în plenul legislativului european măsuri comune la nivel european, precum şi fonduri europene pentru protejarea frontierelor şi pentru asistarea comunităţilor din zonele de frontieră ca urmare a incidentelor produse de dronele ruseşti.
„Zilele trecute au fost descoperite, pe malul românesc al Dunării, părţi din drone folosite de armata rusă în atacurile care vizează distrugerea infrastructurii portuare a Ucrainei. Situaţia reclamă atenţia autorităţilor europene, care trebuie să aibă o reacţie comună şi clară pe acest subiect. Uniunea Europeană trebuie să fie fermă în a-şi exprima solidaritatea faţă de România şi protejarea frontierelor noastre comune europene. De aceea, am solicitat, în bugetul european pentru anul viitor, fonduri suplimentare pentru protejarea frontierelor noastre externe şi pentru asistarea populaţiei terorizate de atacurile ruse realizate chiar la câţiva metri de casele lor”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, responsabilul grupului social-democrat pentru bugetul european.
Reprezentantul României în Parlamentul European a explicat că Uniunea Europeană trebuie să respecte tratatele şi să protejeze comunităţile de frontieră.
„Multe persoane se gândesc să părăsească zona, în timp ce afacerile lor sunt afectate şi activităţile turistice stagnează. Europa trebuie să evite depopularea comunităţilor de frontieră, esenţiale în asistenţa oferită Ucrainei şi în viitorul proces de reconstrucţie. Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să aplice tratatele europene şi să acţioneze prin măsuri concrete pentru protejarea tuturor cetăţenilor europeni” a atras atenţia vicepreşedintele PES şi PSD, europarlamentarul Victor Negrescu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: