România Frumoasă – Constantin Popovici: „Am simțit ceva ce știam că merit: bucurie și euforie”

Astăzi, Constantin Popovici a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale 2023 de nataţie din Japonia, la proba de sărituri în apă de la mare înălţime.

Constantin Popovici face sport de când se știe. Pasionat de natație și de tot ce înseamnă sport în apă, a renunțat, în 2011, din cauza lipsei de infrastructură și susținere.

Dezamăgit de condițiile de antrenament de la noi, a participat, câțiva ani, la spectacole de sărituri în apă pe vase de croazieră și cele organizate de Cirque du Soleil.

Așa a descoperit săriturile de la mare înălțime și a simțit că asta e ce trebuie să facă.

A revenit la sportul de performanță după o pauză de opt ani. Avea un plan clar, acela de a se califica la Jocurile Olimpice din 2020, în proba de sărituri în apă de la 10 metri. Simțea că e în cel mai bun moment al său și că 2019 avea să-i marcheze cariera. Însă cu câteva săptămâni înainte de campionat, și-a fracturat patru oase la un picior.

„Mi-am rupt piciorul la o săritură și ăla a fost momentul care m-a făcut să pornesc pe acest drum, spune sportivul, într-un interviu acordat lead.ro. La Budapesta eu am fost să văd concursul live în cârje, eram acolo cu piciorul rupt și cu șuruburi în picioare. Am urmărit mondialele de high diving și mi s-a părut că este potențial mult mai mare. Cei de acolo spuneau că asta este maxim, nu se poate mai mult, s-a ajuns la limită. Și atunci m-a motivat să arăt că se poate mai mult.”

Astăzi, simte că asta e vocația lui. Îi place libertatea și senzația de zbor  pe care o simte când sare de pe cele mai spectaculoase stânci.

Întrebat, astăzi, dacă medalia de aur este grea, Popovici a spus:

„Este grea, da, pentru că atârnă de ea toată munca care am depus-o nu numai în ultimul an, dar în ultimii ani. Pot spune de când a fost ultimul campionat mondial (2019) și nu am participat, visul a fost acolo și munca a fost depusă pe măsură.”

România frumoasă: despre oameni, fapte, locuri.

Credit foto: RedBull.com

CITEȘTE ȘI: Medicul de 81 de ani care face zilnic naveta ca să nu-i pună pe oameni pe drumuri.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL