România Frumoasă – Medicul de 81 de ani care face zilnic naveta

La 81 de ani, Valeria Niculescu face zilnic naveta de la Botoșani la Mihăileni, unde are grijă de câteva mii de oameni.

La 16 ani după ce a ieșit la pensie, aceasta spune că și-a dorit să nu-i pună pe oameni pe drumuri, atunci când au probleme.

Viața și munca Valeriei Niculescu sunt legate de Botoșani; de aici pleacă, în fiecare dimineață, la 50 de kilometri, după ce-și pregătește trusa cu medicamente. Este singurul medic din comuna Mihăilești și unul dintre numeroșii medici la pensie din județ care încă muncesc.

La început i s-a părut greu, trezitul devreme, drumul zilnic cu autobuzul, însă gândul că, altfel, cabinetul medical urma să se închidă, a făcut-o să accepte propunerea primarului din Mihăilești, în urmă cu 14 ani.

„Aici, în Botoșani, sunt simgură. Am un băiat la Sibiu, soțul nu mai e demult, ce să fac? Aveam și timp, să mă uit la telenovele? Să știți că nu prea îmi plac”, spune aceasta.

Valeria Niculescu este specializată în pediatrie, a fost medic de circumscripție, a lucrat în medicina sportivă și a făcut sport de performanță. Când lucra la oraș, spune că se simțea ca la dispecerat: du-te acolo, du-te dincolo, trimitea oamenii în toate părțile.

„Acum, la țară, departe de orașe și de spitale, ești nevoit să găsești soluții pentru tot felul de probleme”, spune Valeria Niculescu.

România Frumoasă – despre oameni, fapte, locuri

Citește mai multe, pe botosaninews.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL