România Frumoasă – Ionuț Ursache: N-aș putea trăi fără caii mei

Ionuț este din Piatra Neamț. A început să meargă la echitație când era copil și, pentru că toți făceau un sport, a ales Baza Hipică – era aproape de casă iar lui îi plăceau caii. O alegere de moment care avea să-i schimbe viața.

Astăzi, este multiplu campion național în proba de Sărituri peste Obstacole și de două ori campion balcanic la proba pe echipe.

Ionuț a trăit printre cai de când se știe; are o legătură specială cu ei, iar atunci când unul are o problemă, își dă seama imediat, uneori fiind nevoit să ia decizii complicate, cum ar fi scoaterea dintr-un concurs.

„Calul este cel mai bun prieten al meu. Am nouă cai și petrec cu ei cam opt-zece ore pe zi. Îmi împart sentimentele pentru ei în mod egal, dar tot timpul este unul preferat”, spune  Ionuț Ursache.

Echipa națională de seniori de Sărituri peste Obstacole, care la Istanbul a obținut medalia de aur, este formată din: Aurel Cojocariu (șef de echipă), Ionuț Ursache &calul Vegas, Constantin Cojocariu &calul Quaid-Moritz, Constantin Popescu &calul Hero și Daniel Ionuț Bucur &calul Quasar.

România Frumoasă – Oameni, fapte, locuri

Sursa: sportsnet.ro.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: