România, locul 12 la Campionatul Mondial de handbal feminin. Adio JO

Sursa foto: FR Handbal

La ultimele cinci turnee finale, echipa națională s-a clasat de patru ori pe poziția a 12-a și o dată pe 13. 

România a terminat pe poziția a treia în grupa de la Herning, după victoria cu Polonia, scor 27-26. Echipa antrenată de Florentin Pera a avut un avantaj de 3 goluri la pauză, s-a desprins la +5 până în minutul 40, dar polonezele au egalat înaintea ultimelor 5 minute. După time-out, România a marcat de două ori, iar Polonia a mai înscris o singură dată. Selecționata lui Pera încheie turneul pe poziția a 12-a și ratează obiectivul, calificarea la turneul preolimpic.

De remarcat încă o dată randamentul Elizei Buceschi, 11 goluri seara trecută și 47 în turneu, cele mai multe până în acest moment al competiției. Buceschi a preluat poziția și rolul Cristinei Neagu, care din cauza accidentării la genunchi a jucat la ultimul ei Campionat Mondial doar în meciul cu Germania, timp de 23 de minute. Dacă nu se va răzgândi, meciul din seara zilei de 7 decembrie a fost ultimul al Cristinei pentru echipa națională. În cele 222 de partide strânse pe parcursul a 17 ani, Neagu a marcat 975 de goluri. Statutul de căpitan a fost preluat de Crina Pintea, care a încheiat în lacrimi parcursul din Danemarca.

Per total, un parcurs modest, cu 4 victorii împotriva unor oponenți inferiori, precum: Chile, Serbia, Japonia și Polonia, înfrângere la două goluri contra Germaniei, adversar cu care România nu pleca favorită, și eșec la 16 goluri cu gazda Danemarca. La ultimele cinci turnee finale, echipa națională s-a clasat de patru ori pe poziția a 12-a și o dată pe 13.

Campionatul Mondial continuă cu faza sferturilor de finală. Astăzi, la Trondheim, sunt programate partidele: Franța-Cehia și Olanda-Norvegia, iar mâine, la Herning, vor avea loc meciurile: Suedia-Germania și Danemarca-Muntenegru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL