Romania, lovitura din partea Comisiei Europene

Comisia Europeana a decis sa respinga cererea Romaniei de a forta SUA si Canada sa relaxeze regimul vizelor. Potrivit oficialilor de la Comisia Europeana, acestia considera ca, in acest moment, nu este potrivita suspendarea dreptului cetatenilor americani si canadieni de a intra fara viza in state ale Uniunii Europene in conditiile in care Statele Unite si Canada nu aplica aceleasi inlesniri de acces Romaniei si altor 4 state membre UE, potrivit unui raport adoptat vineri de executivul comunitar, informeaza Hotnews.

„Comisia considera ca, in acest stadiu, nu ar fi oportun sa se suspende scutirea de la obligativitatea vizelor pentru anumite categorii de resortisanti ai tarilor terte in cauza”, a informat Directia Generala Afaceri Interne (DG Home) a Comisiei Europene.

Astfel, Romaniei i-a fost respinsa, cel putin temporar, actiunea facuta la Comisia Europeana privind aplicarea unui regim de reciprocitate uniform intre statele membre UE si tari terte precum Canada si SUA, care nu aplica uniform, fata de toti membrii Uniunii Europene, regimul de acces al cetatenilor europeni pe teritoriile american si canadian.

Bruxelles-ul a adoptat vineri un raport de evaluare a situatiei de non-reciprocitate cu anumite tari terte in materie de vize.

Non-reciprocitatea vizelor se refera la cazurile in care cetateni ai unei tari non-UE se bucura de calatorii fara vize in UE, dar aceste tari cer cetatenilor unora dintre statele UE sa obtina vize pentru a calatori pe teritoriul lor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: