România poate spera la intrarea în Spațiul Schengen în 2024, spune Rareș Bogdan

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a declarat la Digi24 că toate coridoarele diplomatice cu Austria au fost redeschise și România poate spera la intrare în Spațiul Schengen „etapizat sau integral în 2024”. În ceea ce privește votul din Parlamentul olandez privind aderarea Bulgariei, acesta nu va avea loc mâine, cum era programat, ci a fost amânat cu 10 zile, a spus Rareș Bogdan, care a precizat că și țara vecină a demonstrat securizarea graniței de sud.

„După decizia Austriei din 8 decembrie 2022, relațiile cu Viena au fost înghețate și România și-a retras ambasadorul dintr-o țara membră UE, acesta fiind un gest de revoltă care în limbaj diplomatic înseamnă extrem de mult.

Acum, dialogul interinstituțional și toate coridoarele diplomatice au fost redeschise, miniștrii Luminița Odobescu și Cătălin Predoiu, ambasadorul Emil Hurezeanu au întâlniri succesive, plus președintele României. Acum, chiar dacă discursul semielectoral al lui Gerhard Karner (ministrul de interne austriac – n.r.) a sunat la fel de hotărât, lucrurile arată complet diferit față de acum un an.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: