România ridică nivelul de alertă pentru Kenya la 8/9 – ”Evitaţi orice călătorie”

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România a ridicat, marţi, nivelul de alertă pentru Kenya la 8/9 şi cere cetăţenilor români să evite orice călătorie în zonă. Celor care se află deja acolo le recomandă să îşi notifice de urgenţă prezenţa la Ambasada României la Nairobi.

”Pe fondul evoluţiilor de securitate generate de tensiunile interne din Republica Kenya, inclusiv demonstraţiile recente din Nairobi, Ministerul Afacerilor Externe a decis ridicarea nivelului de alertă pentru acest stat la nivelul 8/9 – Evitaţi orice călătorie! Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în acest stat să îşi revizuiască planurile de călătorie şi să îşi amâne deplasările în Kenya”, a tramsmis, marţi, Ministerul de Externe.

De asemenea, MAE recomandă insistent cetăţenilor români care se află pe teritoriul acestui stat să îşi notifice de urgenţă prezenţa la Ambasada României la Nairobi, în vederea facilitării obţinerii de asistenţă şi protecţie consulară, dacă situaţia o va impune.

”Totodată, cetăţenii prezenţi în Kenya sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă deosebită şi să evite zonele în care se desfăşoară demonstraţii şi să urmeze cu stricteţe eventualele instrucţiuni ale autorităţilor locale. MAE, prin intermediul Ambasadei României la Nairobi monitorizează situaţia de securitate, misiunea diplomatică fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor”, a mai transmis sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: