România și UE cooperează pentru securizarea cibernetică a alegerilor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În perspectiva alegerilor de anul acesta, experți din România și Uniunea Europeană lucrează la un sistem de securizare a alegerilor, care va viza si zona amenințărilor hibride.

Potrivit celor mai recente date, România se confruntă zilnic cu aproximativ 25.000 de atacuri cibernetice, care vizează atât instituții publice, cum a fost recent cazul Camerei Deputaților, companii, dar și oamenii obișnuiți.

România nu este mai expusă atacurilor cibernetice decât alte state, dar breșele de securitate de la Camera Deputaților și Directoratul Național de Securitate Cibernetică, devenite recent ținte pentru infractori, au ridicat problema securității cibernetice.

Mai mult, în ultimul timp au apărut videoclipuri false, denumite „deep-fake”, în care infractorii cibernetici se folosesc ilegal de imaginea unor persoane publice, cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru a crea confuzie și dezinformare.

Este un pericol care aduce mai multe riscuri pentru societate, în special în timpul campaniilor electorale, mai ales că anul acesta peste jumătate din populația globului se va prezenta la urne.

Citeşte mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL