Documente pentru înscrierea la școală, grădiniță, liceu sau transferul elevilor. Când este necesară adeverința medicală

Elevii încep anul școlar 2023-2024 luni, 11 septembrie. Vor avea 36 de săptămâni de cursuri. Activitatea începe, la aceeași dată, și în grădinițe.

La revenirea din vacanțe, nu se cere aviz epidemiologic.

Metodologia privind asigurarea asistenței medicale a copiilor din creșe și grădinițe și a elevilor a fost actualizată, după ce majoritatea creșelor au trecut în subordinea Ministerului Educației, potrivit edupedu.ro

Înscriere creșă, grădiniță, clasa pregătitoare, clasa a IX-a sau transfer – documente necesare

„La înscrierea în creșă/grădiniță:

  • adeverința medicală de înscriere în colectivitate, modelul din Anexa nr. 16.1 (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului – Anexa 16.2) – eliberată de medicul de familie.

La înscrierea în clasa pregătitoare:

  • dacă copilul a frecventat o grădiniță în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la grădiniță și adeverință medicală conform modelului prevăzut la Anexa nr. 16.3 – eliberate de medicul școlar al grădiniței frecventate;
  • dacă copilul a frecventat o grădiniță în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

La înscrierea în clasa a IX-a:

  • dacă elevul a frecventat o școală în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la școală și adeverință medicală conform modelului prevăzut la Anexa nr. 16.3 – eliberate de medicul școlii frecventate;
  • dacă elevul a frecventat o școală în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

În cazul transferului între diferite unități de învățământ:

  • dacă antepreșcolarul/preșcolarul/elevul a frecventat o unitate de învățământ cu cabinet medical propriu: fișa medicală de la unitatea de învățământ de la care se transferă – eliberată de medicul școlar;
  • dacă antepreșcolarul/preșcolarul/elevul a frecventat o creșă/grădiniță/școală fără cabinet medical propriu: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.”

Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până pe 31 august și nu sunt înscriși la clasa pregătitoare, vor putea depune cererile de înscriere în învățământul primar 2023-2024 în perioada 1-8 septembrie, potrivit Ministerul Educației.

Cererile sunt centralizate de către inspectoratele școlare județene.

„În cazul în care copilul tău împlinește 6 ani până pe 31 august 2023 și nu este înscris în clasa pregatitoare, este util să știi că, între 1 și 8 septembrie 2023, sunt prevăzute:

  • centralizarea, de către inspectoratul școlar, a cererilor părinților /tutorilor legal instituiți /ale reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ
  • soluționarea cererilor
  • soluționarea, de către inspectoratul școlar, a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului”, se arată în mesajul transmis de Ministerul Educației.

Citește mai mult pe www.alba24.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: