România urmează să acceseze 230 de milioane de euro prin CEF 2 pentru îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre

Dunărea
Sursa foto: Wikipedia

Administrația Fluvială a Dunării de Jos din Galați (AFDJ RA) a depus la începutul anului cerere de finanțare de 230 de milioane de euro pentru proiectul Fast Danube 2, urmând ca acordul de finanțare să fie semnat cel târziu în luna noiembrie 2024, a răspuns ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu la o interpelare a deputatului AUR de Maramureș Darius Pop.

În cadrul proiectului Fast Danube 2, care va fi coordonat de România prin AFDJ RA, se vor realiza lucrările de îmbunătățire a condițiilor de navigație și se va monitoriza evoluția factorilor de mediu. În acest sens, se vor încheia trei contracte, respectiv contractul de proiectare și execuție lucrări, de supervizare a lucrărilor și de monitorizare a factorilor de mediu, se arată în răspunsul cabinetului ministrului Grindeanu.

Fast Danube 2, implementat în patru ani?

„Proiectul Fast Danube 2 se va implementa până la sfârșitul anului 2028, urmând ca monitorizarea factorilor de mediu să se facă cel puțin încă un an în plus”, estimează șeful Transporturilor, conform sursei citate.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL