România va primi anul acesta 100 de mii de muncitori străini

Sursa foto: freepick.com
Sursa foto: freepick.com

România va primi anul acesta 100 de mii de muncitori străini. Guvernul a luat această decizie din cauza deficitului de forță de muncă de pe piața locală. Angajatorii români se plâng că nu reușesc să găsească oameni în țară, așa că sunt nevoiți să-i caute peste hotare. Cei mai mulți provin din Asia, din țări precum Bangladesh, Sri Lanka, Nepal sau Vietnam.

Tânărul din imagini are 33 de ani și este din Bangladesh. Lucrează în construcții pentru o firmă din Craiova, iar banii pe care îi primește aici îi trimite acasă, acolo unde și-a lăsat soția și cei doi copii, pe care vrea să îi aducă în România. În construcții lucra și în țara natală, doar că acolo primea doar 100 de euro pe lună.

Ziaur Rahman – muncitor din Bangladesh: Munca în România e bun.

– De cât timp ești aici?

– Un an 4 luni.

– Și vrei să rămâi în continuare?

– Da.

– De ce?

– România bine acum. România bine. Și șeful bine și vine eu aici un an 4 luni, șeful foarte bun, și salariu bun, și muncă bun, tot bun.

– Vrei să pleci din România?

– Nu, România bun.

Peste 300 de mii de muncitori străini au venit să muncească în țara noastră din 2015. 225 de mii au rămas încă în țară. Este și cazul acestor doi tineri din Sri Lanka, care lucrează acum într-un restaurant din Craiova.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL