Românii care nu-și pun repartitoare până în 31 decembrie riscă amenzi de până la 1.000 de lei. Precizările ANRE

ANRE
Sursa foto: NQUAM PHOTOS - Ilona Andrei

Românii care nu au repartitoare nu se grăbesc să le monteze, deși riscă amenzi de 1.000 de lei. Anul trecut, două treimi din apartamentele racordate la sistemele centralizate de încălzire nu aveau repartitoare.

Decizia privind instalarea repartitoarelor se ia de către asociațiile de proprietari. Dacă un proprietar dorește doar el să pună repartitoare nu poate face asta.

Mircea Paraschiv, președintele unei asociații de proprietari din București, a explicat la Digi24 de ce asociația nu a decis să monteze repartitoare: Avem facturi neplătite la Termoenergetica de circa șase luni, ceea ce înseamnă aproximativ 30.000 de lei restanță. Nu-mi pot permite să nu plătesc facturile și să mă apuc să deschid o lucrare care este foarte mare, cu bani pe care nu-i am.

El a spus că montarea repartitoarelor costă peste 100 de lei de robinet. Practic, pentru un apartament s-ar ajunge la o investiție de peste 400 de lei.

Paraschiv a adăugat că aceste repartitoare nu sunt compatibile cu sistemul centralizat de furnizare a agentului temic și nu arată care este consumul real.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL