Românii se declară mai cumpătați de sărbători. Cei mai mulți vor sta acasă sau vor merge la prieteni de Crăciun

Sursa foto: Pixabay

Anul acesta, românii se declară mai cumpătați de sărbători: Patru din 10 spun că au cumpărat cadourile de Crăciun online, la reduceri și în avans, potrivit celui mai recent sondaj.

Românii au renunțat și la vacanțele extravagante de Crăciun. Peste 50% spun că vor sta acasă de sărbători, în timp ce 39% au declarat că vor merge în vizită la rude sau prieteni.

Românii sunt mai atenți și la cumpărături în această perioadă. 32% din bugetul de sărbători se va duce pe mâncare și băutură, 28% pe cadouri și doar 11% pe decorațiuni. Ca să plătească mai puțin pentru cadouri, aproape jumătate dintre ei au declarat că le-au comandat online, la reduceri, și atfel au evitat și aglomerația din magazine.

Cu atâtea constrângeri financiare, nici nu e de mirare că entuziamul românilor pentru sărbătorile de iarnă s-a prăbușit de la 17% în 2022 6%, anul acesta. O explicație pentru entuziasmul de anul trecut ar fi și faptul că a fost primul Crăciun fără restricții după Pandemie.

Oricum pentru majoritatea românilor, Crăciunul vine cu sentimente pozitive, de bucurie și stare de bine. Însă, pentru cei singuri, această perioadă adâncește și mai tare sentimentul de tristețe, care poate duce ușor la depresie. Așa că de Crăciun, fiți atenți la cei din jurul vostru și deschideți ușa pentru cei care n-au la cine să meargă în vizită.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL