Românii se grăbesc să cumpere apartamente de frica scumpirilor

bloc apartament strada
Foto: Facebook

Din ianuarie, apartamentele se vor scumpi considerabil, ceea ce îi determină pe români să se grăbească să cumpere imobile de până la 120 de metri pătrați, avertizează o companie de servicii de evaluare.

Cererea de servicii de evaluare pentru garanții bancare, aferente unor imobile cu destinație rezidențială, a crescut cu peste 30%, în primele 15 zile ale lunii noiembrie, față de perioada octombrie-septembrie 2023, estimează compania de evaluări Appraisal & Valuation, deținătoarea brandului NAI Romania & Moldova și emitent listat pe BVB (simbol: APP). Această creștere se datorează noilor măsuri fiscale, aprobate în această toamnă, prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, apreciază reprezentanții NAI Romania.

De la 1 ianuarie 2024, cumpărătorii persoane fizice, care achiziționează un imobil cu destinația locuință, având o suprafață utilă de până la 120 metri pătrați (fără anexe gospodărești) și un preț de până la 600.000 de lei (circa 120.700 de euro), vor avea de achitat o taxă pe valoare adăugată mai mare, de la 5% la 9%.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL