Romașcanu, întrebat dacă se rupe coaliția de guvernare: „Orice e posibil!”

Sursă foto: Captură PSNews

Întrebat dacă există posibilitatea ruperii coaliției de guvernare, în contextul discuțiilor privind alegerile prezidențiale, Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, a declarat în direct la emisiunea Puterea Știrilor că „orice e posibil”.

„Orice este posibil, dar eu văd ca foarte puțin probabil acest lucru, având în vedere că exact această stabilitate, care tinde prin diverse medii să fie demonetizată ca termen, a fost cea care a dus creștere economică, prosperitate, decizii coerente în politica internațională, iar acest lucru pe care l-am propus românilor nu cred că poate fi întrerupt.

Cine va întrerupe acest lucru va avea foarte mult de suferit în plan electoral. Nu cred că se va rupe această coaliție și cred că guvernarea va merge până la alegerile parlamentare în această formulă, dar sigur că toți trebuie să ne ținem de ceea ce am promis”, a declarat Lucian Romașcanu, în direct la Puterea Știrilor.

Coaliţia de guvernare a decis, joi, două variante de lucru privind calendarul alegerilor prezidenţiale, şi anume ca primul tur să fie pe 15 septembrie sau pe 29 septembrie. Decizia finală urmează să fie luată marţi, au precizat surse politice.

Liderii coaliţiei s-au reunit joi la Palatul Victoria, după blocajul de miercuri seară. Iniţial, la discuţii au participat doar preşedinţii celor două partide, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, ulterior mergând la Palatul Victoria şi alţi lideri din PNL.

În urma discuţiilor, au rămas două variante de lucru, şi anume turul 1 al alegerilor prezidenţiale să fie pe 15 septembrie sau pe 29 septembrie, au precizat surse din cele două partide.

Decizia urmează să fie luată marţi. Dacă se ajunge la un acord, tot săptămâna viitoare ar urma să se dea şi Hotărârea de Guvern care stabileşte clar calendarul desfăşurării scrutinului.

 

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: