Romașcanu (PSD): Nu am văzut un traficant de droguri prins, de ani de zile

Inquam Photos/George Calin
Sursa foto: Inquam / George Calin

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, prezent la emisiunea Puterea Știrilor, miercuri, a declarat că, în noua sesiune legislativă, au prioritate proiectele care vin direct de la Guvern și cele care sunt incluse între jaloanele PNRR.

„Cele mai importante proiecte sunt cele care ne vin de la Guvern sau care sunt incluse între jaloanele PNRR”, a spus politicianul.

În perioada imediat următoare, Romașcanu precizează că sunt importante deciziile legate de pensii și salarizare unitară, dar și tot ceea ce derivă din realitatea imediată a societății românești, precum scoaterea păcănelelor în afara comunității, interzicerea de vânzări electronice și băuturi energizante către copii, ori înăsprirea legislației în vederea combaterii drogurilor.

„Asta cu pensiile, salarizarea unitară sunt foarte multe care vor urma acum în Parlament. Sunt legi care vin din realitate imediată, a anunțat și Alfred Simonis. Propunerile legislative pe care le susțin cu totul (sunt, n. red.) legate de scoaterea în afara orașelor și, mă rog, a comunităților și a numitelor păcănele,  (…), interzicerea vânzării de țigări electronice și de băuturi energizante către copii, înăsprirea legislației legate de combatere a drogurilor”, a punctat purtătorul de cuvânt al PSD.

În privința combaterii vânzării de droguri, Lucian Romașcanu a apreciat că toată lumea vorbește de consumator, dar nu a remarcat prinderea vreunui traficant „de ani de zile”.

„Și aici este un lucru foarte clar. Vorbim de ani de zile și Agenția Națională Antidrog și toată (lumea, n. red.) vorbește de consumator. L-am văzut, l-am prins, l-am certat, era fumat (…). N-am văzut un traficant prins de ani de zile. Poate că de 10 ani de zile n-am văzut, vorba cuiva, cel mai mare, cum să spun eu, sprijin împotriva traficanților a fost Marea Neagră, când ne-a umplut plajele de cocaină sau ce a fost”, a mai remarcat social-democratul, comentând că americanii au un întreg război cu drogurile și instituții care se ocupă doar cu combaterea acestui fenomen.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai declarat că suntem tributari unor reflexe dezvoltate la Porțile Orientului, unde totul se ia mai lejer, inclusiv consumul de droguri în școli, dar e important că acum problema a devenit suficient de importantă încât să se discute în CSAT.

„Suntem la porțile Orientului, unde totul se ia mai în lejer. Așa (…), știam cu toții că există droguri în școli. (…) Dar iată că am avut nevoie de un semnal atât de puternic încât să punem toate forțele la un loc. Mă bucur că se rediscută în CSAT această problemă. Este de importanță națională. Este vorba de afectarea unei generații întregi și atunci e normal să decidă acolo”, a declarat politicianul.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: