Romgaz vrea șase noi sonde la zăcământul Caragele

sonde
Sursă foto: Romgaz / sonde

Romgaz va începe în următoarele luni săparea de noi sonde de mare adâncime la Caragele, pentru a vedea „adevărul geologic la nivelul acestui proiect”, a anunţat directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu.

Am încercat din partea companiei Romgaz să aducem claritate, care este evoluţia proiectului Caragele. Încă o dată, acest proiect este productiv din 2009, în 2019 a fost pusă în producţie prima sondă de mare adâncime în cadrul proiectului Caragele şi din anul 2021 este privit în compania Romgaz ca şi proiect prioritar„, a declarat Răzvan Popescu.

Directorul Romgaz estimează că este posibilă forarea de noi sonde la Caragele până la finalul acestui an.

În acest moment avem în plan săparea a şase sonde de mare adâncime, care vor releva care este de fapt adevărul geologic la nivelul acestui proiect şi încă trei sonde contingente, ce urmează a fi forate. Probabil, forajul acestora va începe cel mai devreme în ultimele luni ale acestui an, începutul anului viitor. Avem în plan o infrastructură de suprafaţă. Sunt 55 de kilometri de conducte de aducţiune, staţie de uscare şi o staţie nouă de comprimare. Aceasta este perspectiva proiectului Caragele. Sunt alocate sume până la finalul anului 2025 în bugetul de investiţii al companiei „, a explicat directorul general al Romgaz.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: