Romsilva a programat recoltarea a 9,3 milioane metri cubi de lemn din pădurile statului în 2024

lemne de foc
Sursă foto: pixabay

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a programat pentru 2024 recoltarea unui volum de 9,3 milioane metri cubi (mc) de lemn din pădurile proprietatea publică a statului, din care 4,81 milioane mc ca lemn fasonat şi 4,49 milioane mc ca lemn pe picior, potrivit datelor anunţate de conducerea Romsilva.

Anul trecut, Romsilva a majorat cu 24% volumul de lemn fasonat pus pe piaţă, recoltat din pădurile proprietatea publică a statului. Numai în primele 11 luni ale lui 2023 au fost recoltaţi, prin forţe proprii ale Romsilva sau prin contracte de prestări servicii cu operatori atestaţi, peste 3,9 milioane mc de lemn fasonat, cu 688.400 metri cubi mai mult ca în perioada similară a anului 2022.

Preţul mediu al lemnului fasonat, pentru sortimentele destinate industrializării, obţinut în urma licitaţiilor electronice, a fost de 503 lei/mc, fără TVA.

„Din volumul total de lemn recoltat, în primele 11 luni ale anului 2023, au fost valorificate către operatorii economici şi către persoanele fizice 3,53 milioane metri cubi, diferenţa de volum regăsindu-se în proceduri de valorificare în curs. Volumul stabilit pentru a fi recoltat şi valorificat ca lemn fasonat a fost de 50% din programul de recoltare pe 2023, în conformitate cu prevederile Codului Silvic”, a transmis la finele anului trecut directorul general al Romsilva, Daniel Nicolăescu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL