Rusia, după anunțul SUA cu privire la desfășurarea rachetelor în Germania: Europa este o ţintă pentru rachetele noastre

Sursa foto: pixabay

Statele europene se expun unui mare pericol în cazul în care acceptă desfășurarea de rachete americane cu rază lungă de acțiune, a susținut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP și Reuters, conform Agerpres.

„Europa este o ţintă pentru rachetele noastre, ţara noastră este o ţintă pentru rachetele americane în Europa. Am cunoscut deja acest lucru, l-am traversat. Avem capacitatea de a înfrâna aceste rachete, dar victimele potenţiale sunt capitalele acestor ţări europene”, a declarat Peskov.

El a făcut aluzie la hotărârea Statelor Unite și a Germaniei de a desfășura diverse tipuri de rachete americane cu rază lungă de acțiune în Berlin, în anul 2026, notează Adevărul.

Conform unei declarații comune făcute miercuri de guvernele celor două țări, Statele Unite vor desfășura rachete de croazieră Tomahawk în Germania pentru a îmbunătăți capacitatea de descurajare militară a NATO în Europa.

În respectiva declarație, făcută publică în marja summitului aniversar al NATO de la Washington, mai este precizat și faptul că „desfăşurări episodice” ale rachetelor cu rază lungă vor debuta în anul 2026. În plus, și rachete SM-6 ar urma să fie desfășurate, dar și „arme hipersonice aflate în dezvoltare”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: