Rusia e din ce în ce mai incapabilă să își apere teritoriile. Frontierele din Asia sunt expuse

Ucraina-Rusia
Sursa foto: X

Războiul Kremlinului împotriva Ucrainei contribuie la destabilizarea Rusiei însăși. Pierderea de către Moscova a controlului asupra unor părți din regiunea Kursk indică faptul că Rusia este din ce în ce mai incapabilă să își apere propriile teritorii, arată o analiză a Institutului Robert Lansing.

Pierderile semnificative ale Rusiei în Ucraina și redistribuirea forțelor din districtele militare estice și centrale au lăsat expuse frontierele Rusiei cu China și Asia Centrală.  Această vulnerabilitate ar putea fi exploatată de diverși actori regionali.

Deplasarea acțiunilor militare pe teritoriul Rusiei conduce la mai multe concluzii:

– Nivelul ridicat de corupție și conflictele interne din eșaloanele superioare ale armatei ruse o fac ineficientă. Potrivit surselor noastre, generalul-locotenent Esedulla Abachev, comandantul adjunct al districtului militar Leningrad, l-a avertizat pe șeful Statului Major Valeri Gerasimov cu privire la o posibilă incursiune în regiunea Kursk. Cu toate acestea, Gerasimov a ignorat avertismentele, respingându-le drept o operațiune de dezinformare a inamicului. Acest lucru sugerează o lipsă de încredere în cadrul conducerii Statului Major față de propriile servicii de informații militare. În plus, există informații conform cărora secțiunea de frontieră a regiunii Kursk în care a avut loc incursiunea fusese deminată de forțele ruse.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: