S-a fâsâit „Fără penali în funcții publice”

Sursa foto: Marinela Angheluș

„Fără penali în funcții publice”, mult trâmbițata inițiativă a Uniunii Salvați România (USR), s-a fâsâit, la fel cum s-a fâsâit partidul de când Cătălin Drulă a ajuns președinte. Nu că președinții dinaintea lui au făcut altceva decât să-i dea afară pe toți cei care n-au fost de acord cu „legile” impuse de la vârf, dar parcă Drulă a fost adus cumva să pună cireașa, ceea ce s-a și întâmplat.

Faptul că a bubuit dosarul deschis de DNA foștilor miniștri USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, și fostului premier Florin Cîțu (PNL), nu a fost o veste bună pentru liberali. Iar pentru USR-iști nici atât. Acuzațiile de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, prejudiciul estimat fiind de peste 1 miliard de euro!!!! – toate astea nu au cum să nu producă ecou, să impună niște decizii. Nu și la USR.

Adus să stingă lumina la USR, că altfel n-am explicație la tot ceea ce a făcut Drulă cu partidul de când a fost pus președinte, apărătorul democrației din România, ăla care urla zi și noapte „fără penali în funcții publice” s-a înecat cu propriile minciuni. Nu doar că n-a pus problema ca Voiculescu să renunțe la șefia USR București sau să se autosuspende, așa cum se mai practică în rândul politicienilor care au probleme cu Justiția, nu doar că nu a pus problema retragerii lui Voiculescu de pe lista pentru europarlamentare, din contră –  a început să tune și să fulgere la adresa justiției din România spunând că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice și că statul de drept este călcat în picioare.

Declarație Cătălin Drulă, președinte USR, noiembrie 2023 –  „Statul de drept este călcat în picioare. Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acţionează subtil şi pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii. Dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice”.

Aoleu, stați așa, nu asta zicea și Dragnea? Nu era și el o victimă a sistemului? Ba da.

Ce zicea USR atunci? Păi hai să ne amintim: „Penalii nu au ce căuta în funcţii publice! Hotărârea definitivă de condamnare a lui Liviu Dragnea demonstrează că Justiţia din România încă funcţionează, în ciuda tuturor presiunilor la care sunt supuşi magistraţii de doi ani şi jumătate încoace. Într-o democraţie, hoţii plătesc pentru faptele lor, iar magistraţii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, lucru pe care l-au spus şi românii” – mai 2019.

Păi cum vine asta USR, Cătălin Drulă? Nu vi se pare că acest dublu limbaj este cel puțin unul insultător pentru cei care v-au votat tocmai datorită discursului anti-corupție? De ce respectarea independenței justiției și lupta anti-corupție nu se aplică și atunci când vine vorba de ai voștri? Bine, când vreodată s-a aplicat și la USR ceea ce tot ei au trâmbițat, de vreme ce și Clotilde Armand, urmărită penal pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, într-un dosar deschis la sesizarea ANI, nu a fost retrasă de la șefia USR Sector 1.

Rămâne cum am zis, s-a făsăit „Fără penali în funcții publice” – și odată cu asta și USR.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: