‘S-au făcut progrese” în discuţiile de la Cairo privind un armistiţiu în Fâşia Gaza, susţine Casa Albă

Sursa foto: Pinterest

Casa Albă a dezminţit vineri că discuţiile de la Cairo privind încheierea unui armistiţiu în Gaza se apropie de eşec, afirmând că, dimpotrivă, „s-au făcut progrese”, relatează AFP.

„Avem nevoie acum ca cele două tabere să se reunească şi să lucreze la o implementare” a acordului, a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului securităţii naţionale al Casei Albe, John Kirby.

Directorul CIA, William Burns, precum şi înaltul diplomat Brett McGurk, sunt prezenţi în Egipt pentru aceste discuţii, a confirmat John Kirby.

„Discuţiile iniţiale pe care le-am avut la Cairo noaptea trecută au fost de natură constructivă. Deci vrem să vedem acelaşi gen de dinamică continuând aici în cursul următoarelor două zile”, a declarat el.

Informaţiile din presă potrivit cărora discuţiile „se apropie de un eşec” sunt inexacte, a mai spus el.

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken s-a deplasat în Orientul Mijlociu în această săptămână şi a afirmat că prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu i-a „confirmat că Israelul acceptă planul de compromis” al Washingtonului pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza după peste zece luni de conflict, afirmând că ţine acum de Hamas „să facă la fel”.

John Kirby a afirmat că SUA continuă să estimeze vineri că Benjamin Netanyahu a acceptat această propunere, chiar dacă liderul israelian insistă asupra prezenţei trupelor israeliene la frontiera dintre Gaza şi Egipt, un punct de divergenţă atât cu Washingtonul, cât şi cu Cairo.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: