Cine este William Ruto, gazda din Kenya a preşedintelui Klaus Iohannis

Sursa foto: Wikipedia

Preşedintele Kenyei, William Ruto, îl primeşte marţi pe preşedintele Klaus Iohannis care, potrivit presei locale, a ajuns luni la Nairobi, însoţit de prima-doamnă Carmen Iohannis, începându-şi astfel turneul în Africa, primul pe care îl face în cele două mandate.

Sursa foto: kbc.co.ke

În vârstă de 56 de ani, William Kipchirchir Samoei arap Ruto, gazda preşedintelui Iohannis, este, din septembrie anul trecut, al cincilea preşedinte al Kenyei. Cu studii de botanică şi zoologie şi un doctorat în ecologia plantelor la Universitatea din Nairobi, preşedintele Ruto a rămas profund ataşat ideii de ecologie şi luptă împotriva schimbărilor climatice.

Sursa foto: kbc.co.ke

El vrea ca până în 2030 ţara să renunţe la combustibilii fosili pentru producerea energiei electrice. el a fost criticat de presa locală pentru numeroasele vizite în străinătate, jurnaliştii numărând că şeful statului a vizitat 45 de oraşe din 38 de ţări, petrecând în deplasări 83 de zile. Spre comparaţie, predecesorul său, fostul preşedinte Uhuru Kenyatta, a vizitat 53 de ţări în timpul celor două mandate pe care le-a avut.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: