S-au ieftinit carburanții. Cât costă

Sursa foto: pexels

S-au ieftinit carburanții! Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților a redus azi prețurile, în special la motorină, după o mișcare similară făcută la sfârșitul săptămânii trecute, scrie economica.net.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de sursa citată, afișează pe data de 7 martie 2024 un preț al benzinei standard de 7,14 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,48 lei/litrul.

Aceasta este a doua ieftinire consecutivă a carburanților, după cea care a avutt loc week-end-ul trecut. Atunci, compania petrolieră a scăzut prețeul benzinei cu doi bani pe litru și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru.

Ieftinirile vin după o serie de 12 scumpiri consecutive din ultima vreme, exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru.

Scumpirile au început să fie operate de la la jumătatea lunii ianuarie, după ce, în prima jumătate a lunii, compania scăzuse prețurile cu 12 bani pe litru asta după ce la 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, exact cu cât a crescut acciza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL